Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Interviews

Interview met Miriam Bouwens van Food2Smile

09/05/2017

Food2Smile brengt verantwoorde snoepjes en snacks voor kinderen en hun ouders op de markt. Het zijn producten zonder toegevoegde nonsens. Recent interviewde Nieuwsoverkindervoeding.nl Miriam Bouwens de oprichtster van Food2Smile. Het bedrijf is sinds 2015 actief en zet de nodige stappen.

Lees verder...

Au, ik heb buikpijn! over buikklachten bij kinderen

13/04/2017

Doelgroep: kinderartsen, jeugdartsen, huisartsen en (kinder)dietisten

Datum: 13 april te Driebergen

Meer info: Scem.nl 

Lees verder...

Interview over functionele buikpijn met Merit Tabbers

02/03/2017

Nieuwsoverkindervoeding interviewde dr. Merit Tabbers, kinderarts-MDL in het AMC over de  NVK-richtlijn Functionele buikpijn bij kinderen (eind 2015 gepubliceerd). Tabbers was de projectleider en voorzitter van de werkgroep voor genoemde richtlijn.  

Lees verder...

Kinder(di)eetcreatie

12/04/2016

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Katinka de Nennie een van de (kinder)diëtisten betrokken bij De Kinder(di)eetcreatie. 

Lees verder...

Interview met Louise Witteman over mondgezondheid bij kinderen

08/03/2016

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Louise Witteman, diëtist en actief op het gebied van voeding en mondgezondheid. Louise Witteman is ook de schrijfster van het boek voeding en mondgezondheid.

Lees verder...

Interview met Berber Vlieg, onderzoeker in het Kinder Allergie Centrum EKZ AMC, en diëtist bij Vlieg & Melse Diëtisten, praktijk voor voedselovergevoeligheid te Arnhem.

09/06/2015

Nieuwsoverkindervoeding is nieuwsgierig naar de ideeën van Berber Vlieg in het kader van de recent verschenen studie naar pinda-allergie. Hoe sta jij tegenover de uitkomsten van dit onderzoek?

Lees verder...

Interview met Miriam Bouwens van Food2Smile

21/04/2015

Recent is Food2Smile met gezonde snoep en snackproducten op de markt gekomen. Snoepen en snacken zonder nonsens is de slogan. Nieuwsoverkindervoeding interviewde Miriam Bouwens.

Lees verder...

Interview met Astrid Postma-Smeets over de factsheet Zwangerschap

19/03/2015

Recent is verschenen de factsheet Zwangerschap van het Voedingscentrum. Over het hoe en waarom interviewde Nieuwsoverkindervoeding Astrid Smeets-Postma.

Lees verder...

Interview met Aeltsje Brinksma, Projectleider Stuurgroep Ondervoeding

09/12/2014

Woensdag 10 december is het Dag van de ondervoeding. Nieuwsoverkindervoeding interviewde Aeltsje Brinksma, sinds november projectleider Ondervoeding bij kinderen binnen de Stuurgroep Ondervoeding.

Lees verder...

Interview met Angelika Kindermann, Diagnostisch Centrum Voedingsproblemen

24/11/2014

Nieuwsoverkindervoeding interviewde recent Angelika Kindermann kinder gastro-enteroloog in het AMC/EKZ te Amsterdam . De aanleiding hiervoor is de recente start van het Diagnostisch Centrum voedingsproblemen (DCV).

Lees verder...