LunchUpdate Januari 2019: schoollunch/praatplaat sondevoeding/snackwagen niet bij scholen...
 
 
 
Het laatste nieuws

Gezonde schoollunch
Een vaste schoollunch iets Amerikaans? Volgens promovendus Frédérique Rongen van de Vrije Universiteit is een schoollunch juist hét middel om kinderen gezonder te laten eten. Lees hier verder..

Snackwagen niet bij scholen
Foodtrucks moeten worden geweerd n de directe omgeving van scholen. Naar aanleiding van een motie in de gemeenteraad van Venlo pleiten het Voedingscentrum, Foodwatch en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in het AD voor landelijke regels. Lees hier verder..

Waterbox moet ouders stimuleren water te geven aan hun baby
De Waterbox is ontwikkeld om ouders met een lage sociaaleconomische status optimaal te stimuleren om hun baby van 6-12 maanden water te geven. Lees hier verder..

Noten verbeteren zaadkwaliteit man
Een Westers dieet wat rijk is aan noten kan de zaadkwaliteit van gezonde mannen verbeteren. Dit blijkt uit een recent gepubliceerde studie in The American Journal of Clinical Nutrition. Lees hier verder..

Alcohol en jongeren- invloed op hersenen en later alcoholgebruik
Jong beginnen met drinken hangt samen met een grotere kans op een alcoholprobleem op latere leeftijd. Ook zijn er aanwijzingen dat alcoholconsumptie bij jongeren van invloed is op de ontwikkeling van de hersenen. Dit schrijft de Gezondheidsraad aan de staatssecretaris van VWS. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Praatplaat ‘Sondevoeding bij kinderen’

Praten bij sondevoeding? Jazeker, het is juist belangrijk dat ouders en zorgprofessionals met elkaar praten als er sprake is van sondevoeding bij het kind.
Ouders weten vaak niet dat er verschillende momenten zijn waar je samen met de zorgprofessional kan beslissen over de sondevoeding van hun kind. Vereniging Nee-eten! kreeg vaak terug dat ouders zich ‘overvallen’ voelden en dat de sondevoeding hen overkwam.

Praatplaat 
Vereniging Nee-eten! heeft daarom samen met onderzoeksbureau Curias een praatplaat ontwikkeld voor ouders van een kind met sondevoeding. De praatplaat geeft ouders een handig overzicht van belangrijke bespreekpunten met de zorgprofessional op het moment dat deze over wil gaan op sondevoeding.

Bron: Vereniging Nee-Eten!

 
 
Marktnieuws: Emma wil leven

Documentaire ‘Emma wil Leven’ krijgt vervolg op toneel en papier

Zo’n twee jaar geleden maakte de docu ‘Emma wil Leven’ veel los in Nederland. De documentaire van Jessica Villerius vertelt het verhaal van Emma, die vecht tegen de dodelijke ziekte anorexia. Emma verliest uiteindelijk de strijd en overlijdt.

Nu krijgt de docu een vervolg, met een theatervoorstelling en een boek. Emma’s vader Jo Caris, documentairemaker Jessica Villerius en kinderarts Annemarie van Bellegem vertellen erover in de uitzending van Jinek.

Bron: Jinek

 
 
NKD scholing: Ontrafelen van voedingshypes en meer...

Ontrafelen van voedingshypes en meer...- Literatuur en ontwikkelingen rond baby-& kindervoeding snel op waarde kunnen beoordelen

De NKD organiseert 5 april een scholing over hoe je de wetenschappelijke literatuur en het onderzoek op het gebied van kindervoeding kunt inschatten en beoordelen. Met als doel een goede geprekspartner te zijn voor zorgprofessionals en een gefundeerd antwoord te kunnen geven aan cliënten. 

Praktische informatie
Docent:dr. ir. Astrid Postma-Smeets, Expert Voeding & Gezondheid, Voedingscentrum 
Datum: Vrijdag 5 april 2019
Locatie: Voedingscentrum,Bezuidenhoutseweg 105, Den Haag 
Accreditatie: toegekend door ADAP (7 pnt)
Inschrijfbedrag is €90,- (ex 21% btw /NKD lid)/€105,-(ex btw/niet NKD lid) 

Het aantal inschrijving is beperkt tot 20 deelnemers (op volgorde van aanmelding). Door een ‘bijdrage’ van het Voedingscentrum kan de toegangsprijs laag worden gehouden.

Meer informatie en inschrijven stuur een mail met onderwerp interesse in scholing ontrafelen van voedingshypes...naar scholing@stoarm.nl

 
 
Ook in uw regio: Scem regiotour 't Kinderspreekuur

Interactieve avondnascholing over 3 hot topics op het raakvlak van kindergeneeskunde en jeugdgezondheidszorg

  • Nieuwe handreiking voor de opsporing van coeliakie
  • In gesprek over eettrends en eetstoornissen
  • De richtlijn ondergewicht 

Meer informatie en inschrijven: www.scem.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*