Lunchflits juni 2018: gedragsproblemen kinderen bij zwangeren met overgewicht: meer schoolfruit..
 
 
 
Het laatste nieuws

Ruim de helft van 4- tot 12-jarigen beweegt voldoende
Ruim de helft van de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar voldeed in 2017 aan de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Lees hier verder..

Meer basisscholen met een groente- en fruitbeleid
Het hebben van een groente- en fruitbeleid komt steeds meer voor bij basisscholen. Dit blijkt uit de evaluatie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2017-2018. Leer hier verder..

Onduidelijke voedseletiketten zorgen voor allergische reacties
Mensen met een voedselallergie krijgen door onduidelijke waarschuwingen op voedseletiketten regelmatig een allergische reactie. Lees hier verder..

Vaker gedragsproblemen bij kinderen van moeders met (ernstig) overgewicht
Moeders die al voor hun zwangerschap obesitas of (ernstig) overgewicht hadden, blijken 50% meer kans te hebben op een kind met gedragsproblemen. Lees hier verder..

 
 
Boekrecensie-Beer Bram krijgt sondevoeding

Sondevoeding kan veel impact hebben op iemands leven, zeker als je jong bent. Dat was voor Linda Hendriks, die zelf ook sondevoeding krijgt, reden om een lees- en kleurboek te ontwikkelen samen met MediReva. Beer Bram vertelt kinderen tussen de 3 en 8 jaar op een speelse manier wat sondevoeding is en waarom het belangrijk is om beter te worden. Het boekje (20 pagina's) zit vanaf nu in het kinderpakket sondevoeding van MediReva.

Bron: Medireva

 
 
Interview- Jaap Seidell We worden op een ongeoorloofde manier misleid’

We zijn te dik omdat we te veel en ongezond eten, en te weinig bewegen.Volgens de voedingsexpert Jaap Seidell is overgewicht een collectieve verantwoordelijkheid die we ‘stroomopwaarts’ moeten aanpakken. In Amsterdam wil hij alle kinderen op een gezond gewicht krijgen tegen 2033.

‘Een station lijkt op een snackbar met af en toe een trein.’ Ik moet aan die recente uitspraak van de Nederlandse voedingsen gezondheidsexpert Jaap Seidell in Het Parool denken als ik op weg ben naar zijn kantoor aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Altijd en overal worden we verleid met wat ongezond is. Zelfs op de trein vraagt een met snoeprepen en snacks behangen jongeman of ik iets te drinken of knabbelen wil.

‘Obesogene omgeving’
Als we de opmars van overgewicht, obesitas en de daaraan gelinkte welvaartsziekten willen stoppen, moeten we volgens Seidell iets aan die ‘obesogene omgeving’ doen. Dat probeert hij in de praktijk als een van de adviseurs en onderzoekers van het Amsterdamse project ‘Aanpak Gezond Gewicht’. Tegen 2033 moeten alle Amsterdamse kinderen een gezond gewicht hebben. De Britse krant The Guardian en de BBC kwamen al kijken hoe de stad overgewicht op een ambitieuze manier aanpakt. Die totaalaanpak werpt zijn vruchten af. Sinds de aanvang van het project in 2013 daalde het percentage te dikke kinderen van 21 naar 18,5 procent.

Lees verder op Blendle

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*