Boekrecensie-De eerste 1000 dagen
De eerste 1000 dagen- Het fundamentele belang van een goed begin vanuit biologisch, medisch en maatschappelijk perspectief
In de eerste duizend dagen van het leven, vanaf de bevruchting tot de tweede verjaardag, worden we gevormd tot wie we zijn. Invloeden in deze periode zijn bepalend voor de rest van het leven. Hierover gaat het recent verschenen boek van Tessa Roseboom, hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam.
Diverse invalshoeken Dit lezenswaargie boek beschrijft vanuit verschillende vakgebieden hoe de omgeving tijdens het vroege leven de groei, ontwikkeling en gezondheid beïnvloedt. Nieuw is dat Rosenboom beschrijft welke gevolgen dit heeft voor de maatschappij. Door deze kennis in context te plaatsen, ontstaat een unieke visie op de oorsprong van gezondheid en gezondheidsverschillen. Het levert overtuigend bewijs voor het fundamentele belang van een goede start.
Goede start Door te investeren in een goede start creeer je een enorme winst op de gezondheid en het welzijn van toekomstige generaties: het is de slimste investering die we kunnen doen, vanuit menselijk, maatschappelijk en economisch perspectief. Het boek is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hoe we worden zoals we zijn, en eenieder die wil bijdragen aan optimale ontwikkeling en goede gezondheid van generaties in de toekomst.
Bekijk ook het filmpje dat Tessa Roseboom met rtlnieuws maakte over het belang van de eerste 1000 dagen.
De eerste 1000 dagen- Het fundamentele belang van een goed begin vanuit biologisch, medisch en maatschappelijk perspectief: 9789058981257 | 182 blz. | paperback |€25,-| april 2018 , Uitgeverij De Tijdstroom|Boek bestellen kan hier...
Boek winnen Nieuwoverkindervoeding stelt 1 exemplaar van het boek De eerste 1000 dagen beschikbaar. Kans maken? Stuur een mail met korte motivatie waarom je het boek wilt lezen naar geke@stoarm.nl.
|