Lunchupdate februari 2015, ondervoeding bij kinderen; kieskeurig eetgedrag...
 
 
 
Het laatste nieuws

Vaker ondervoeding bij kinderen
Kinderarts Sandra Schrama en diëtist Sonja van den Ende van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag melden dat zij in toenemende mate kinderen zien die ondervoed zijn. Dat is mogelijk ook een landelijke trend geworden. De reden zoeken zij in een te eenzijdige, zogenaamd gezonde' voeding. Het advies aan ouders is om de schijf van vijf te gebruiken voor het bereiden van gebalanceerde en gezonde maaltijden. Lees verder...

Subsidie voor ketenaanpak jeugdobesitas
Een Brabantse succesformule tegen jeugdobesitas krijgt subsidie van het ministerie van Volksgezondheid om in ieder geval nog twee jaar door te gaan. Projectmanager Marian Sijben schreef in 2013, samen met kinderarts Edgar van Mil, een plan voor het Obesity Lifestyle Intervention Centre (OLIC) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daarin schreef ze dat het bij 95 procent van de kinderen die kampen met overgewicht om een leefstijlprobleem gaat. De aanpak daarvan hoort niet in het ziekenhuis, maar in de wijk. Dichtbij het gezin, met een goede samenwerking en afstemming tussen lokale professionals, aldus Sijben. Meer over deze ketenaanpak leest u hier.

Kinderen van obese zwangeren lopen risico op gezondheidsproblemen
De kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap met overgewicht kampen, lopen groter risico op het krijgen van gezondheidsproblemen in hun latere leven. Dit blijkt uit een groot Europees onderzoek. Alle zwangere vrouwen moeten daarom toegang krijgen tot diëtisten en psychologen, zo pleiten de onderzoekers. Lees hier  meer over deze Europese studie en de uitkomsten.

Kieskeurig eetgedrag gaat vaak over
Veel jonge kinderen zijn behoorlijk kieskeurige eters (picky eaters). Meestal is dat van voorbijgaande aard, zo blijkt nu uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum.

Veel geld voor onderzoek naar obesitas
Patiënten met aangeboren obesitas namen zondag 8 februari de eindcheque in ontvangst van Sporten voor Sophia 2015. De sponsormarathon leverde dit jaar ruim twee ton op voor onderzoek naar de aandoening.

 
 
Handige Tipkaarten

Met deze handige en aantrekkelijk vormgegeven tipkaarten (ansichtkaart formaat) geef je, je cliënten echt een handige tool in handen. Leuk om uit te delen of voor de verkoop. Op de kaarten is ruimte om je eigen gegevens te plaatsen. De tipkaarten geven inhoudelijke tips over de volgende onderwerpen:gezond omgaan met vet, gezond omgaan met suiker, gezond omgaan met zout en gezond omgaan met (fris) drank. Een set van 100 kaarten (25 van elke kaart) kost € 20,-. (ex verzendkosten) Meer informatie kindervoedingswijzer.nl.

Bestellen kan door te mailen naar: info@kindervoedingswijzer.nl, onder vermelding van tipkaarten.

 
 
Brengt u in 2015 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1700 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 
Symposium Eet je sterk!

Op 10 april a.s. organiseert Stichting Kind en Voeding een symposium met als titel: ‘Eet je Sterk’. Sprekers zijn onder andere Erica Post, kinderarts en lactatiedeskundige en Judith Deckers-Kocken, kinderarts MDL en schrijfster van het boek Kinderbuik. Meer informatie en inschrijven klik dan hier.

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*