Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Pinda’s en eieren op jonge leeftijd verkleint het risico op voedselallergieën

30/09/2016

Vroege introductie van pinda’s en eieren verkleint de kans op het ontstaan van voedselallergie. 

Dit blijkt uit onderzoek van de Engelse Food Standard Agency onlangs gepubliceerd in de The Journal Of The American Medical Association. In een meta analyse zijn 146 studies met in totaal 200.000 kinderen geanalyseerd om meer te weten te komen over het ontwikkelen van voedselallergie en het voedingspatroon van jonge kinderen. De resultaten suggereren dat het introduceren van eieren tussen de leeftijd van vier en zes maanden het risico op het ontwikkelen van ei-allergie kan verminderen.  Voor pinda blijkt introductie tussen vier en elf maanden het risico op het ontwikkelen van pinda-allergie te verminderen. Daarnaast is er ook gekeken naar melk, vis (inclusief schaaldieren), noten en tarwe, hier was niet genoeg bewijs voor om een aangepast aanbeveling te geven. De Engelse overheid  overweegt naar aanleiding van deze belangrijke bevindingen een herziening van de huidige richtlijnen.  

Bron: Science daily

Terug naar het nieuwsoverzicht