Jongeren (16-24 jaar) blijken de voornaamste risicogroep voor voedselinfecties door salmonella- en campylobacterbacteriën ten gevolge van ondoordacht barbecueën. De meeste jongeren gebruiken geen koeltas en 15% van hen weet niet wat voorgegaard kippenvlees is. Van de jongeren staat 28% er helemaal niet bij stil of ze hetzelfde bord en bestek gebruiken voor rauw vlees en gegrild eten. Ook laten zij langer dan andere leeftijdsgroepen het eten buiten de koelkast staan.
Het Voedingscentrum geeft tips over veilig barbecueën via: www.voedingscentrum.nl/barbecue.
Bron: Voedingscentrum
Nieuws
Een op de zes jongeren wel eens ziek door gebarbecued vlees
12/08/2010
Jongeren weten weinig over besmettingsrisico’s tijdens het barbecueën daarom wordt 13% van de jongeren wel eens ziek van gebarbecued vlees. Dit blijkt uit het onderzoek van het Voedingscentrum onder ruim 1000 Nederlanders.