Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Jodium nu ook in koek en gebak

29/10/2008

Het ministerie van VWS heeft op verzoek van de bakkerijbranche besloten dat jodiumhoudend zout niet alleen in brood(vervangers) mag worden toegepast, maar ook in andere bakkerijproducten.

Jodium nu ook in koek en gebak

Zo krijgt de bevolking via meer verschillende bronnen jodium binnen, waardoor de jodiumvoorziening in Nederland verbetert.
Jodium is belangrijk om groei- of leerachterstanden en stofwisselingsproblemen te voorkomen. Belangrijkste bronnen zijn brood, gejodeerd keukenzout en zeevis. Het jodiumgehalte van het bakkerszout wordt wel verlaagd, zodat de inname niet te hoog wordt. Het nieuwe bakkerszout is sinds 1 oktober verkrijgbaar en bevat 50-65 mg jodium per kg zout. Bakkers mogen hun zoutvoorraad eerst opmaken, maar vanaf 20 juni 2009 mag het “oude” broodzout (met 70-85 mg jodium per kg zout) niet meer worden gebruikt.

Bron: Nederlands Bakkerij Centrum

Terug naar het nieuwsoverzicht