Nader onderzoek naar voeding peuters en kleuters
Specifiek wordt gekeken naar de inname van omega-3 en omega-6 vetzuren en de vitamines A en D. De resultaten van de ?Voedsel Consumptie Peiling (VCP) Jonge Kinderen? vormen de aanleiding. Hieruit blijkt dat de voeding van Nederlandse peuters en kleuters te wensen overlaat. Het type vet in de voeding van veel jonge kinderen is ongunstig. Zo bevat vooral de voeding van kleuters te veel verzadigde vetzuren en eten kinderen te weinig vis (rijk aan visvetzuren). Verder eten jonge kinderen te weinig groenten, fruit, vis en vezelrijke voedingsmiddelen. Ook is er mogelijk sprake van een tekort aan vitamine D en foliumzuur. Slechts 3 op de 5 peuters gebruikt een supplement met vitamine D. TNO gaat ook onderzoeken hoeveel procent van de kinderen de boterham besmeert met margarine. Margarine is immers een belangrijke bron van essentiële vetzuren en vitamine A, D en E.
Bron: Voorlichtingsbureau MVO