‘Onze blik op eten is bijna religieus’, zegt topwetenschapper Louise O. Fresco. Ze wil daar nu ook met een kinderboek iets aan veranderen. ‘We weten amper wat we eten.’
Zou het ‘oerhammetje’ in het wegrestaurant afkomstig zijn van een lokaal varken hier in Gelderland? Spreken met Louise Fresco (67) verandert hoe je eet. Een banale lunch wordt speciaal. Plots denk je aan alle mensen die het voedsel op je bord mogelijk maakten. Achteloos happen en kauwen is er niet meer bij. Want Fresco, internationaal gerenommeerd expert op het vlak van voeding en voedselproductie, zegt dingen als: “Achter iedere maaltijd zit een wonder, een complexe productieketen. Nooit eerder waren zo weinig mensen verantwoordelijk voor het eten van zoveel anderen.” Of: “Nog niet zo heel lang geleden at iedereen hier lokaal. Aardappelen met bieten en kool. En bieten met kool en aardappelen.” In haar nieuwste boek, Hamburgers uit de moestuin, schotelt ze kinderen het volgende wonder voor: ‘Hoe kan groen gras witte melk worden?’Lees hier het hele inteview met Louise O. Fresco.
Bron: De Morgen