Dit blijkt uit een recent studie die is gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition.
In het onderzoek ging het om een dagelijkse consumptie van 60 gram noten (30 g walnoten, 15 g amandelen en 15 g hazelnoten).
Westers dieet
In de studie volgde Dr. Mònica Bulló hoofdonderzoeker van de studie 119 gezonde mannen tussen de 18-35 jaar. De deelnemers volgenden 14 weken een Westers dieet aangevuld met 60 g noten. De controle groep kreeg ook een Westers dieet aangeboden, zonder noten. In deze veertien weken werd er vier keer een monsters van het zaad van de deelnemers afgenomen. Daarbij werd gekeken naar verschillende parameters voor de kwaliteit van het zaad.
Verbetering van de parameters
De resultaten laten zien dat consumenten die regelmatig noten eten een verbetering van de parameters kregen in vergelijking met de consumenten die geen noten eten. ’Regelmatige consumptie van noten lijkt de zaadkwaliteit te verbeteren doordat deze de DNA-fragmentatie van het zaad lijkt te verminderen,’ aldus hoofonderzoeker Mònica Bulló.
Bron: VoedingNU