LunchUpdate Mei 2014, Blog inspiratie/Kinder Allergie Centrum/Vetten en overgewicht...
 

In deze lunchupdate de laatste nieuwsberichten, de blog over inspiratie, een boekrecensie en meer. Volg Nieuwsoverkindervoeding nu ook via Twitter en/of Facebook
Veel leesplezier......

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

Ps: 19 Juni het 2e inspiratie-event Kind & Gezondheid van 12.00-17.00 uur te Soest. Mis het niet.

 
 
Blog Laat je inspireren!

Op 19 juni 2014 is het tweede inspiratie-event Kind & Gezondheid. In Soest komen gezondheidsprofessionals, zoals kinderdiŽtisten en gewichtsconsulenten, bijeen voor inspiratie en om kennis op te doen om kinderen en ouder(s) te motiveren tot een gezondere leefstijl. Het inspiratie-event biedt daarnaast ondernemers een podium voor nieuwe initiatieven. Voor deze blog heb ik de organisatie van het inspiratie-event geÔnterviewd.

Het event is een informatief en inspirerend initiatief van Geke Zandringa en Jacqueline Philippo, de namen achter de Kindervoedingswijzer.nl. Zij signaleerden dat er in de wereld van kindervoeding goede en mooie initiatieven zijn. Vaak erop gericht om †kinderen gezonder en bewuster te laten eten.† Een nieuw voedingsmiddel, een website of app of een kindervoedingsparty. Er is veel te doen in de wereld van kindervoeding. Lees verder..

 
 
Het laatste nieuws

Opening Kinder Allergie Centrum
Woensdag 14 mei† vindt tijdens een symposium de officiŽle opening plaats van het Kinder Allergie Centrum in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Lees verder.

Scholieren doen niet mee met voedselhypes
Scholieren laten zich niet gek maken door voedselhypes, zoals superfoods, de voedselzandloper en glutenvrij eten. Dit zijn uitkomsten uit het onderzoek van de jongerenkrant 7Days en Scholieren.com,

Goede vetten beschermen babys tegen overgewicht
Meer omega 3-vetzuren en minder linolzuur in de voeding van zuigelingen en jonge kinderen beschermt ze tegen overgewicht op latere leeftijd. Hier leest u meer over de interessante uitkomsten van deze promotiestudie.

Voeding voor de zwangerschap beinvloed genen baby
Het voedingspatroon van een vrouw voor haar zwangerschap kan invloed hebben op de genen van het kind, dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd onder een testgroep van Gambiaanse vrouwen in een gebied dat afhankelijk was van de voedselverkrijgbaarheid per seizoen. Lees verder.

Aantal dike kinderen neemt af
Nederland telt minder dikke kinderen. Dat blijkt uit een studie van GGD Haaglanden, TNO en het Leidse UMC, die al jarenlang het gewicht van ruim 70.000 kinderen tussen de 3 en 16 jaar in Den Haag registreren.

Babys ook dik door weinig beweging
Niet alleen pubers en volwassenen, maar ook baby's en peuters krijgen te weinig lichaamsbeweging en te veel calorierijke voeding. Dat constateert Lucy Smit, voorzitter van de AJN (Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland). Smit maakt zich grote zorgen over het veelvuldige gebruik van kinderzitjes als Maxi-Cosi's en gemaksproducten als 'pyjamapapjes' voor het slapengaan. Lees verder.

 
 
Boekrecensie Dat was lekker, mam & .....

Dat was lekker, mam!, Laat mij maar, pap! en de Spinazie Academie zijn †drie boeken aangeboden als set om kinderen en gezinnen te informeren en te inspireren tot een gezondere leefwijze. Het zijn vrolijke, informatieve en aantrekkelijke boeken vol inspiratie om als gezin, kind en ouders te werken om goede voornemens en deze makkelijk om te zetten in daden. Er staan voor zowel †kinderen als ouders waardevolle tips in die het eenvoudig maken om gezond te leven. †Het zijn vooral DOE- boekjes om het als gezin net even iets gezonder te doen

De set van drie bestaat uit:
Dat was lekker, mam!† geschreven voor †ouders met informatie en praktische tips en ideeen om gezond leven vorm te geven.

Laat mij maar, pap!† Voor kinderen met informatie, opdrachtjes en tips.

De Spinazie Academie om Samen te koken, boordevol recepten zoals knalgroene spinazie cake, vlierbessensap, komkommerbommetjes †en ideeŽn voor de Bentobox. De boeken worden ondersteund met de site www.dwlm.nl

De boeken zijn een uitgave van Afvallen Junior een landelijke franchise organisatie voor:
-Kinderen met overgewicht
-Gastlessen over gezonde voeding
-Kookworkshops
-Bootcamp lessen

Dat was lekker, mam!, Laat mij maar pap! en De Spinazie-academie ††zijn geschreven door †Miriam Bouwens. De prijs voor de complete set van 3 boekjes is 19,95.ISBN 978-90-820973-1-3. Boeken bestellen klik hier. Aanbieding voor lezers van nieuwsoverkindervoeding, vermeld de code nieuwsoverkindervoeding en betaal 17,50 (set van 3 boekjes).

 
 
Inspiratie: Power recepten tijdens examen

Voor en tijdens de examens moet je scherp zijn. Die formules of werkwoorduitgangen moeten toch blijven hangen. Je kunt dus wel wat goede eet- en drinktips gebruiken voor tussen het leren en de examens in. Deze 4 recepten geven je extra kracht!

Je kunt niet continu studeren: gezond en gevarieerd eten, goed slapen en tussendoor ontspannen is belangrijk. Door het maken van deze lekkere recepten voor tussendoor, ben je even ergens anders mee bezig. En als je klaar bent, heb je als beloning een lekkere drankje, soepje of een belegd broodje.†

Check deze recepten:

Meer inspiratie hier!

 
 
Brengt u in 2014 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1700 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar info@nieuwsoverkindervoeding.nl


 
 
Aankondiging Congres: Pregnancy and birth shape life.

De non profit organisatie ISPPM organiseert op 1 en 2 november 2014 in Maastricht een internationaal congres over de integratie van de pre-en perinatale processen die invloed hebben op het leven.

Het congres is bedoeld voor iedereen die persoonlijk of beroepsmatig geÔnteresseerd is in het werk dat zich richt op de pre ?en perinatale periode. Voor ieder mens geld dat hij/zij zelf ervaringsdeskundige ismaar zich niet altijd bewust is wat dat voor zij/haar leven betekent. Deze bewustwording kan helpen het eigen leven, of dat van cliŽnten van alle leeftijden te helen, ordenen enz.

Meer informatie, het programma en inschrijving:http://isppm-conference.com/

Accreditatie is aangevraagd bij NVLP en KNOV en NBVH

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.