LunchUpdate Juni 2017: Vitamine D status en zwangerschap/rol vader bij obesitas/ E-book flessen en spenen...
 
 
 
<
Het laatste nieuws

Borstvoeding geven verkleint kans op hart- en vaatziekten
Een jaar lang borstvoeding geven vermindert mogelijk op latere leeftijd de kans (met 10%) op een hartaanval of beroerte bij de moeder. Lees hier verder..

Bij lage vitamine-D-status meer risico op miskraam
Een goede vitamine-D-status is vooral in het 1e trimester van de zwangerschap van belang. Lees hier verder..

Minder obesitas jonge kinderen als vader rol speelt in opvoeding
Als vaders betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind is dat van invloed op de ontwikkeling van overgewicht bij kinderen tussen de twee en vier jaar oud. Lees hier verder..

Als één hap dodelijk kan zijn
In het Deventer Ziekenhuis werken twee van de acht gespecialiseerde kinderallergologen van Nederland. Binnen vijf jaar willen ze acht keer minder kinderen met pinda-allergieën. Lees hier verder..

Platform voor kinderen met diabetes en hun ouders
Diabetes is een chronische en ingrijpende ziekte zeker voor kinderen. Een groep betrokken volwassenen is nu gestart met een informatieve website DIABtv over diabetes voor kinderen. Lees hier verder..

Overgewicht onder jongeren toegenomen
Steeds meer Nederlandse jongeren kampen met overgewicht. In 2016 was maar liefst 13,4 procent van de kinderen tussen de 4 en 20 jaar te zwaar. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Mini e-book over flessen en spenen

Omdat ouders moeite hebben om basisinformatie te vinden over flessen, flesspenen en flesvoeden, besloot babyverpleegkundige Esther Bloemen hierover een boekje te schrijven. Haar e-book ‘Flessen en spenen’ is bedoeld voor baby-ouders en zorgverleners en is gratis te downloaden.

Zoektocht
Door de toename van het aantal soorten flessen en spenen is de zoektocht (en keuzestress) voor ouders ook toegenomen: Waarom die verschillende vormen flessen en spenen? Welke fles en welke speen is het beste voor een (mijn) baby? Hoe zit het met het vacuüm van een fles? Wat zijn de verschillen tussen de verschillende flessen en spenen? Deze en ander vragen worden in dit e-book beantwoord. Het boek bestellen kan via deze link.