Nieuwsflits Augustus 2014, kindervoedingsparty,.snelle gewichtstoename..
 

In deze nieuwsflits de meest recente nieuwsberichten van nieuwsoverkindervoeding.nl.
Volg Nieuwsoverkindervoeding.nl ook via Twitter en/of Facebook

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Het laatste nieuws

Tips voor verantwoord trakteren
Het Voedingscentrum heeft haar tips en recepten gebundeld in het boek ?Feest: 46 traktaties voor school of thuis?. Daarin vind je leuke ideeŽn om met bijvoorbeeld groente of fruit aan de slag te gaan. Er staan ook voorbeelden van kleine traktaties in met koek of popcorn, die lekker zijn en niet te veel calorieŽn leveren.Lees meer over het boek
Samen met supermarktketen LIDL heeft het Voedingscentrum de traktatiebox ontwikkeld. Met leuke prikkers en stickers maakt de jarige job feestelijke versnaperingen van groente of fruit.†Lees meer over de traktatiebox

Succesvolle app helpt kinderen afvallen
Een nieuwe app speciaal gericht om kinderen te helpen afvallen, blijkt een doorslaand succes. Die app heet Kurbo, werkt via de smartphone en is gebaseerd op een van de weinige afvalprogramma's die daadwerkelijk resultaten boeken, namelijk het stoplichtsysteem van Stanford University. Reporter Katy Steinmetz beschrijft in Time waarom de app verslavend is en dus werkt. Hier leest u meer over de Kurbo app.

Snelle gewichtstoename als kind geeft meer risico op overgewicht later
Snelle gewichtstoename tijdens de kinder- en tienerjaren verhoogt de kans op overgewicht op volwassen
Dat komt naar voren uit nieuw onderzoek gefinancierd door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Experts benadrukken dat de preventie van overgewicht al op vroege leeftijd moet beginnen; overgewicht is namelijk na roken de belangrijkste risicofactor voor kanker. Lees meer over de uitkomsten van dit onderzoek.

Advies, minder eiwit in flesvoeding
Efsa heeft recent een advies uitgebracht om het maximale eiwitgehalte in zuigelingenvoeding en opvolgmelk te verlagen.Het DPNA-panel van het EU-voedselagentschap verlaagt het gehalte aan melkeiwit van maximaal 3 gram per 100 kcal (voor zuigelingenvoeding) en 3,5 gram (voor opvolgmelk) naar 2,5 gram per 100 kcal voor beide soorten. Voor producten met geÔsoleerd soja-eiwit of gehydroliseerde eiwitten heeft het panel het maximum bepaald op 2,8 gram per 100 kcal voor zowel babyvoeding als opvolgmelk. Meer over dit efsa advies.

 
 
Kindervoedingsparty organiseren

Voeding is hot, er gaat bijna geen dag voorbij of ons eten is in het nieuws;† superfoods, vleesschandalen,† kokosvet, rauwe voeding en bacteriedrankjes, het is dagelijkse kost. Maar wat is waar en wat niet? En is er eigenlijk wel een waarheid?† Zelf een antwoord vinden op vragen over kindervoeding, dat is het doel van de kindervoedingsparty. Door middel van discussie en gezond verstand vinden ouders zelf antwoorden op de vragen die ze hebben. Een kindervoedingscoach (met voedingsachtergrond ) begeleidt de kindervoedingsparty.

Workshop
12 september is er een workshop voor professionals om te leren werken met het concept kindervoedingspart in Utrecht. Inschrijven kan nog er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Enthousiast geworden en zelf een Kindervoedingsparty begeleiden? Kijk op kindervoedingswijzer.nl

 
 
Brengt u in 2014 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1700 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar info@nieuwsoverkindervoeding.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.