LunchUpdate Juli 2014, Blog vakantie en structuur / Weinig kennis voedselallergie
 

In deze juli LunchUpdate de meest recente nieuwsberichten van nieuwsoverkindervoeding.nl aangevuld met een interview met de bedenker van Nice op een stokje , dit keer de blog over vakantie en meer...

Volg Nieuwsoverkindervoeding.nl ook via Twitter en/of Facebook
Veel leesplezier...... en een fijne zomer!

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Blog Hoi vakantie, dag structuur

Het schooljaar2013/2014 zit er alweer (bijna) op. Voor Noord-Nederland is de zomervakantie al begonnen. Over twee weken hebben alle kinderen van het basis- en voortgezet onderwijs in Nederland vrij.†
?De laatste weken waren de kinderen wel erg druk?, hoor ik ouders zeggen.? Fijn voor ze dat het vakantie is?. Vakantie betekent dat we lekker kunnen uitslapen, lang ik de pyama rond lopen, doen waar we zin in hebben en allerlei activiteiten ondernemen of kennis gaan maken met nieuwe landen en eetculturen. Heerlijk.
Lees hier verder...

 
 
Het laatste nieuws

Invloed antidepressiva op kinderobesitas
Zwangeren die †zogeheten SSRI-antidepressiva slikken† (selective serotonin reuptake inhibitors) stellen hun kinderen mogelijk bloot aan een vergrote kans op obesitas en diabetes type 2 op latere leeftijd. Lees hier het hele artikel.

Meer kennis rond voedselallergie nodig
De kwaliteit van leven van patienten met voedselallergie is mogelijk te verbeteren door de kennis over voedselallergie te vergroten bij mensen die direct met hen te maken hebben, zoals artsen, familie, vrienden en leraren. Dit stelt Nicole Goossens van het UMCG in haar proefschrift.

Kinderen in actie voor gezond eten
Albert Heijn slaat vandaag een nieuwe weg in met het in 2006 geÔntroduceerde lesprogramma over gezonde voeding voor basisschoolleerlingen. Hier meer over dit initiatief.

 
 
Interview met Nina bedenker van Nice op een stokje

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Nina Weerman oprichtster van het bedrijf Nice op een stokje. Nice op een stokje ontwikkelt 100% biologische fruitijsjes.

Hoe is Nice op een stokje ontstaan? Voor mijn gezin en vrienden maakte ik zelf al ijsjes van fruit. Ik ging experimenteren met verschillende combinaties van fruit, kruiden en yoghurt. Ik kreeg zoveel positieve reacties dat ik werd geÔnspireerd om er meer mee te doen en zo begon ik in het voorjaar van 2012 samen met Elisabeth NICE op een stokje.|

Wat levert Nice op een stokje precies? Onze ijsjes zijn ijsjes gemaakt van biologisch fruit en 100% natuurlijke ingrediŽnten. Wij maken twee soorten ijsjes: NICE op een stokje en NICE om te knijpen, allebei boordevol biologisch fruit. De NICE missie is om te laten proeven hoe puur natuur smaakt.

Hoe ziet de toekomst van Nice op een stokje eruit? We zijn in twee jaar tijd enorm gegroeid en hebben we er weer heel veel nieuwe verkooppunten bij. Onze ijsjes om te knijpen zijn nu per 4 in een doosje te koop bij o.a. Marqt, Landmarkt en verschillende biologische winkels. Op dit moment zitten we midden in het ijsseizoen en zijn we druk bezig de verkoop van de ijsjes. Na de zomer gaan we weer nieuwe ideeŽn en plannen bedenken voor volgend jaar, maar we dromen er wel van dat NICE fruitijsjes in de toekomst op heel veel plekken te koop zullen zijn.

Waar zijn de ijsjes verkrijgbaar? NICE op een stokje is te vinden bij verschillende restaurants, strandtenten zoals Timboektoe in Wijk aan Zee, winkels zoals Bilder & de Clercq en de Lindenhoff en sinds deze zomer liggen we ook bij musea en dierentuinen als NEMO en Avifauna. Allemaal prachtige en originele plekken die aandacht hebben voor goed en lekker eten.Naast de ijsjes op een stokje maken we fruitijsjes om te knijpen, in meerverpakking van 4 stuks. Die worden verkocht bij onder andere Marqt, Landmarkt en verschillende natuurvoedingswinkels door het hele land.

 
 
Marktnieuws Inspiratielijst Gezonde Schoolkantine

Op zoek naar lekkere en gezonde producten? De inspiratielijst voor de Gezonde Schoolkantine geeft hiervan een mooi overzicht. Mocht je nog producten missen, dan horen we het graag. Mail ons op degezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl

 
 
Boekrecensie 100% Suikervrij drinken

Ruim 30% van onze dagelijkse suikerconsumptie is afkomstig van frisdranken en andere zoete drankjes. Niet alleen in alcoholische versnaperingen, maar ook in dranken die te boek staan als gezond: vruchtensappen, zuiveldrankjes en energie-drankjes, zit veel meer suiker dan je verwacht. Carola van Bemmelen geeft in 100 % suikervrij drinken heldere tekst en uitleg over de (gevaren van) verschillende dranken en zorgt onmiddellijk voor een alternatief. In 100% suikervrij drinken staan meer dan 100 heerlijke en gemakkelijk te maken recepten van Sharon Numan. Een boek vol inspiratie om allerlei soorten drankjes te serveren..

100% Suikervrij Carola van Bemmelen en Sharon Numan, juni 2014, Pagina?s 192, ook als E-book, †?19,99, ISBN 9789000339884, Uitgeverij Spectrum, bestellen kan hier..

 
 
Volop genoten! Erg interessant. Echt inspiratie

Dit waren zo enkele †reactie?s †na afloop van †het tweede inspiratie event Kind & Gezondheid 19 juni georganiseerd door de Kindervoedingswijzer† te Soest. Het centrale thema van de bijeenkomst was ondernemerschap. †Hoe haal je meer uit je praktijk was de insteek van het videogesprek met †Berdien van Wezel.† Het verhaal van Mascha Perquin †was een illustratie van ondernemerschap en hoe passie en focus tot iets moois kunnen leiden. Mascha nam ons mee in haar bedrijf en de omslag in haar professionale carriere: van bankdireceur naar foodtruckchauffeur.

Vervolgens informeerde Angela Weghorst van Twinq ons over haar kijk op het omgaan met de complexe problematiek rond overgewicht bij kinderen en haar visie op de rol die de zorgprofessional hierbij kan spelen.
In de pauzes kon er volop geinformeerd en gesproken worden met de standhouders aanwezig op de† inspiratie markt met bestaande en nieuwe initiatieven op het terrein van kind & gezondheid.

De middag eindigde met drie korte workshops:
- Een workshop rondom smaakbeleving door Gees van Asperen
- Een impressie van het de workshop Kidsdoenmijneetexperiment door Marjolein de Vlaam
- Aandacht voor de professional †in de vorm van een meditatieworkshop door Anne-Marie Geelhoed

Wijzercompliment
Justine Pardoen van Ouders Online reikte vervolgens het Wijzercompliment uit. Uit de drie genomineerden kwam na juryberaad het Huiskamer Bootcampspe (Miriam Bouwens) als winaar uit het overleg. De overige genomineerde waren Question Mark en the Good Family.

Wegwijs aan tafel
Tijdens het event vond de aftrap plaats van van een nieuw concept de Kindervoedingsparty. Een Kindervoedingsparty heeft als doel op een laagdrempelige en ontspannen manier in gesprek te gaan met ouders rond het thema kindervoeding en de vragen waar ouders mee worstelen. Met een kindervoedingscoach als deskundige (veelal diŽtist of gewichtsconsulent, aangesloten bij de Kindervoedingsparty)† die de bijeenkomst begeleidt met behulp van ?inspiratiekaarten?† en waarnodig† antwoord geeft op de vragen.

Klik hier voor een fotoimpressie van het inspiratie event kind & gezondheid

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.