Nieuwsflits Juni 2014, groente geven die jezelf niet lust/ de eerste 1000 dagen...
 

In deze nieuwsflits de meest recente nieuwsberichten van nieuwsoverkindervoeding.nl

Volg Nieuwsoverkindervoeding nu ook via Twitter en/of Facebook
Veel leesplezier......

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Het laatste nieuws

Optimale of maximale groei bij baby?s?
In dit proefschrift wordt aangetoond dat snelle groei in de eerste levensmaand (?inhaalgroei?) bij baby?s verband houdt met achteruitgang in hun bloedvatwandfunctie. Lees verder.

Vluchtige vetzuren uit voedingsvezels gaan overgewicht en diabetes tegen
Vluchtige vetzuren stimuleren de vetverbranding en kunnen obesitas en diabetes behandelen en voorkomen. Lees hier meer over dit interessante promotie-onderzoek.

Gezondheidsstatus in de eerste 1000 dagen bepalend
De periode tussen de conceptie en de tweede verjaardag van het nieuwgeboren kind ? de eerste duizend dagen ? is de kritische periode om de gezondheid te beÔnvloeden. Een kritische, maar veronachtzaamde sleutelperiode in het leven, is de adolescentie, in het bijzonder bij meisjes. Lees hier het hele artikel.

Groenten geven die je zelf niet lust, hoe doe je dat?
Ouders geven hun kind niet wat ze zelf niet lekker vinden. Dit is ťťn van de uitkomsten uit onderzoek van Panteia naar hoe moeders het voeden van hun kinderen beleven. Onderzoeksbureau Panteia voerde onderzoek uit onder moeders met kinderen tussen de 6 maanden en 2 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat de groenten die moeders (of vaders) zelf niet eten, ook niet gegeten worden door hun kinderen. Hierdoor ontstaat een negatieve spiraal in het eetgedrag van ouders en hun kinderen.

 
 
Kindervoedingsparty organiseren

Voeding is hot, er gaat bijna geen dag voorbij of ons eten is in het nieuws;† superfoods, vleesschandalen,† kokosvet, rauwe voeding en bacteriedrankjes, het is dagelijkse kost. Maar wat is waar en wat niet? En is er eigenlijk wel een waarheid?† Zelf een antwoord vinden, dat is het doel van de kindervoedingsparty. Geen antwoord ingefluisterd door commercie of angst maar een antwoord passend binnen het gezin en binnen eigen mogelijkheden. Via de site www.kindervoedingsparty.nl† kan je samen met andere ouders, bij jou thuis een bijeenkomst organiseren. Door middel van discussie en gezond verstand vind je zelf antwoorden op de vragen die je hier stelt. Een kindervoedingscoach (met voedingsachtergrond )begeleidt dit.† Een Kindervoedingsparty kan het algemene thema kind en voeding hebben, maar je kan ook kiezen voor een gespecialiseerd thema als voeding en zwangerschap, voeding en allergieŽn of biologische voeding. Wordt het een goedkoop plofkippetje in de pan of kopen we dat duurdere scharrelkipje? Krijgen we met die gezonde vetten uit vette vis niet ook veel ongezonds binnen? Moet ons Teuntje aan de vitaminepillen of dwingen we hem z?n groente op te eten? De verwarring voor ouders is groot de laatste tijd. Meer en meer organisaties claimen de wijsheid in pacht te hebben en geven (on)gevraagd advies. Maar wat is eigenlijk nog waar?

Vanaf vandaag kan je op een leuke manier ervoor zorgen dat je een antwoord op deze vragen krijgt. Zelf weer eigen baas in de keuken worden, en niet de fabrikant, of de deskundige. Trommel een aantal vrienden, familieleden en/of buren op en meld je aan bij de Kindervoedingsparty, die samen met jou een datum plant en zorgt voor een kindervoedingscoach. Deze kindervoedingscoach (veelal diŽtist of gewichtsconsulent, aangesloten bij de Kindervoedingsparty) begeleidt de bijeenkomst met behulp van nspiratiekaarten.

De kindervoedingsparty gaat uit van de visie: er zijn meerdere waarheden. Ouders kunnen zelf passende keuzes maken. Dit doen ze door van andere ouders te leren en met elkaar te discussiŽren. Zo nemen ouders de gezondheid van kinderen en gezin in eigen hand. Zij maken keuzes die passen en waar het gezin zich goed bij voelt en staan weer in hun eigen kracht.

Op een kindervoedingsparty bepaal je zelf het onderwerp en de vragen die er gesteld worden. Je krijgt onafhankelijke informatie (de Kindervoedingsparty is een ongebonden organisatie) en kritisch zijn mag.

Enthousiast geworden en zelf een Kindervoedingsparty begeleiden? Kijk op kindervoedingswijzer.nl

 
 
Brengt u in 2014 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1700 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar info@nieuwsoverkindervoeding.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.