Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Gezonde voeding tijdens zwangerschap voorkomt eczeem

03/10/2016

Als moeders een hoger niveau van nicotinamide (een bepaald type vitamine B) tijdens zwangerschap hebben bestaat er een lager risico op het ontstaan van eczeem op de leeftijd van 12 maanden. 

Nicotinamide is een vorm van vitamine B3. Het niveau wordt gehandhaafd door de inname van voedingsmiddelen zoals vis, vlees, kip, champignons, noten en koffie en tryptofaan, een aminozuur  dat voorkomt in de meeste eiwitten. Nicotinamide en verwante voedingsstoffen zijn belangrijk voor het  functioneren van het immuunsysteem en het  energiemetabolisme. Het onderzoek, gepubliceerd in Clinical and Experimental Allergy, beoordeelde de hoeveelheid nicotinamide en aanverwante tryptofaan metabolieten tijdens de zwangerschap in 497 vrouwen die deelnamen aan de enquête. De kinderen werden op de leeftijd van 6 en 12 maanden onderzocht op atopische eczeem. De resultaten toonden aan dat kinderen van moeders met hogere niveaus van nicotinamide een 30% lagere kans hadden op het ontstaan van atopisch eczeem bij 12 maanden. Nicotinamide kan de algemene structuur, vocht en elasticiteit van de huid verbeteren en kan het ontstaan van eczeem voorkomen zeggen de onderzoekers. Meer onderzoek is nodig om het mechanisme te begrijpen, maar deze bevindingen tonen zeker het belang van een gezonde en evenwichtige voeding tijdens de zwangerschap aan.

Bron: Science daily

Terug naar het nieuwsoverzicht