Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Pinda’s eten beschermt tegen pinda-allergie

26/02/2015

Uit recent  onderzoek toont aan dat baby’s  die vanaf 11 maanden tot hun 5e levensjaar minimaal 3 keer per week pindaproducten binnen krijgen, het risico op het ontwikkelen van een pinda-allergie  met 80 procent verlagen.

Twee onderzoeksgroepen
Onderzoeker Gideon Lack onderzocht 640 baby’s met eczeem en/of een ei-allergie. De baby’s die al duidelijk positief testten voor pinda-allergie werden niet meegenomen in het onderzoek, omdat dit mogelijk te gevaarlijk zou worden.
De baby’s werden verdeeld in twee groepen. De eerste groep kreeg regelmatig kleine hoeveelheden pindaproducten binnen zoals pindakaas. Bij de tweede groep werden noten juist vermeden.
Na 5 jaar had van de eerste groep uiteindelijk 2 procent een pinda-allergie en van de tweede groep.

Allergie-experts  stellen op basis va onderzoek dat er anders gekeken moet worden naar oorzaken van voedselallergieën. Ook zouden de adviezen aan ouders moeten veranderen. Het is echter niet zo dat ouders hun kinderen nu massaal pinda’s moeten geven.
De studie is gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.

Bron: Gezondheidsnet

Terug naar het nieuwsoverzicht