Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Smaaklessen op basisscholen een succes

05/11/2007

?Smaaklessen? is wegens succes geprolongeerd. Dit lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs werd ontwikkeld door meesterkok Pierre Wind en Wageningen Universiteit.

Smaaklessen op basisscholen een succes

Vorig jaar werden Smaaklessen op 500 basisscholen aangeboden. Komend jaar zullen maar liefst 1150 scholen deze lessen bieden. Tijdens de Smaaklessen doen de kinderen smaakproefjes en ontdekken ze allerlei nieuwe smaken en producten. Het beleven van het voedsel staat centraal. Met alle zintuigen verkennen de kinderen het dagelijkse eten en spelenderwijs leren ze van alles over gezond voedsel. Smaaklessen hoopt hiermee dat kinderen vanuit hun eigen interesse en nieuwsgierigheid leren bewuste en gezonde voedselkeuzes te maken.
Smaaklessen is een compleet gratis lespakket, bestaande uit de ?Smaakleskist?, een smaakbudget van ? 50,- voor (verse) voedselproducten en verschillende instructiemogelijkheden. De leerkracht kan de lessen inzetten als vak, als aanvulling op natuuronderwijs of in een projectweek. Ook is het mogelijk om één van de smaaklessen te laten verzorgen door een chefkok. Meer informatie en een inschrijfformulier staan op www.smaaklessen.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht