Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Groente- en fruitconsumptie bij peuters bepaald door ouders

06/02/2008

De groente- en fruitconsumptie bij peuters wordt vooral bepaald door de kennis, houding en het gedrag van ouders ten aanzien van groenten en fruit.

Groente- en fruitconsumptie bij peuters bepaald door ouders

Dit blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw. Het onderzoek toont aan dat de kennis van groente en fruit zich beperkt tot datgene wat men zelf gebruikt. Moeders die bewust met hun gezondheid bezig zijn kennen meer soorten groenten en fruit en variƫren meer. De houding van ouders hangt samen met de consumptie van het kind. Wanneer ouders van jongs af aan hun kinderen regelmatig laten proeven van uiteenlopende producten, zonder hierin dwingend te zijn, is de kans groot dat de kinderen geen probleemeters zullen worden.
Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de lage groente- en fruitconsumptie bij vrouwen en moeders tussen de 19 en 30 jaar, waardoor zij moeilijk een voorbeeldrol kunnen vervullen voor hun kinderen. Het blijkt dat ouders gebruik maken van diverse bronnen om informatie te verkrijgen over de voeding van hun kinderen zoals consultatiebureaus, vrienden, familie en fabrikanten. Met name ouders met een eerste kindje en hoger opgeleiden zijn op zoek naar zekerheid. Voor alle moeders geldt dat zij op zoek zijn naar praktische tips over gezonde voeding.

Bron: Productschap Tuinbouw

Terug naar het nieuwsoverzicht