Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

“Van een Gezonde leefstijl heb je je hele leven plezier”

21/09/2017

Deze uitspraak deed Sjaak van der Tak, burgemeester van Westland tijdens de opening van het Healthy Food Congress in het World Forum in Den Haag. 

Een aantal best practices toonde aan dat het inderdaad mogelijk is om kinderen op jonge leeftijd te laten genieten van groenten en om leefstijlgerelateerde ziektes zoals Diabetes type 2 te genezen met een gezonde leefstijl.

Overheid kan helpen
Waar ligt de verantwoordelijkheid voor gezonde voeding? Daarover verschillen de inzichten. Een grotere rol voor de overheid, bepleitte Louise Meincke, van Research Fund International in Londen, dat zich bezig houdt met wereldwijd onderzoek naar kanker en het voorkomen daarvan. “De overheid kan er voor zorgdragen dat de omgeving gezonder is en consumenten daarmee in bescherming nemen.”  Een inzicht dat verder werd gedeeld door Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU. “Gezond leven moet je zelf doen, maar de overheid kan je wel helpen. Armoede, opleiding, urbanisatie en stress hebben veel invloed op je gezondheid. Als je die niet aanpakt heeft de rest niet zoveel zin.”
Om de gezondheid van kinderen in Amsterdam te stimuleren heeft Gemeente Amsterdam een lange termijnvisie ontwikkeld waarbij in 2033 geen overgewicht meer moet bestaan onder kinderen in Amsterdam.  Inmenging van de overheid is daarbij onvermijdelijk. De resultaten van deze aanpak zijn te vinden onder Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht.

Zorgen voor gezond voedsel
Met gezonde producten kan de groente- en fruitsector bijdragen aan een gezond aanbod. “W